Vriezers zijn goed als je hdd het niet meer is.

Mijn hdd is dood :(
Mijn geliefde datadrager wilde niet langer rondjes blijven spinnen en dus ook niet lezen. Hij maakte alleen nog rare KLUNGK geluidjes. Dus heb ik hem in de vriezer gegooid. Na een week in de vriezer te hebben gelegen het ding op mijn bak aangesloten en gaan backuppen. Na 6 minuten was de drive dermate ontdooit dat hij stopte met spinnen.
dus maar weer de hdd ingevroren en nu de backup methode iets anders aangepakt. Ik heb de hdd weer een week in de vriezer laten liggen

men legt de hdd in de vriezer, tussen de ijsklontjes en ingevroren friet, sluit de kabels aan en doet het deurtje dicht. De hdd zit dus in die plastic bubbeltjes zak met niet meer dan een USB controller printje.

zo'n ding dus, zat ooit in een behuizing maar gebruik deze nu als test controller. Hoef ik niet iedere keer meer een machine uit te zetten om er een andere hdd bij te hangen, maar gezien de compactheid van het ding zijn ze ook ideaal hiervoor

En je hebt dan een gestealthe hdd :P

misschien een ietwat bizarre setup maar....

het werkt :D
Ik heb van de ongeveer 36GB die erop stond een 20GB gebackupped, de rest was dermate beschadigd of gewoon niet interessant meer (pagefile.sys e.d. ga ik niet backuppen). Gevolg is dat ik alle data die ik belangrijk vond teruggevonden heb, op hooguit wat fotootjes na

Nog wat tips voor mensen die zo'n zelfde idee willen uitvoeren:

bron